latinica  ћирилица
10/10/2021 |  18:11 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Mještani Kravice traže da nadležni ispune obećanja (VIDEO)

Skupštinska većina i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić imaju "maćehinski" odnos prema selu Kravica i njenim zaseocima, poručeno je na današnjem protesnom skupu mještana. Kako su istakli, nijedno predizborno obećanje nije ispunjeno.
Protest u Kravicama - Foto: RTRS
Protest u KravicamaFoto: RTRS

Selo Kravica i njeni mještani suočeni su sa mnogobrojnim problemima - nezaposlenošću, lošom infrastrukturom, nemaju ambulantu i sa jako lošim vodosnabdijevanjem, istaknuto je na današnjem protestu.

Mještani kažu da im je načelnik obećao da će im biti nadoknađena šteta od izgradnje nasipa za zemljište, ali da do danas nisu dobili ni feninga.

Podsjećaju i da je Kravica nekada imala hiljadu stanovnika, školu, ambulantu, te ističu da toga sada nema i da zbog toga ljudi odlaze iz ovog mjesta.

Za ove probleme, prstom upiru u načelnika opštine Srđana Rankića koji je, kako ističu, iznevjerio obećanja građana nakon lokalnih izbora 2020. godine. Јedno od tih obećanja jeste i obnova Spomen obilježja u Kravici koje je danas oronulo.

- Na posljednjem sastanku bio je prisutan načelnik Srđan Rankić, od tog dana do danas ništa nije urađeno - rekao je Željko Lazić, predsjednik Predsjedništva boračke organizacije Bratunac.

Organizatori skupa, članovi Savjeta Mjesne zajednice, traže od lokalnih vlasti hitno rješavanje šest gorućih problema. Prioriteti su infrastruktura i zapošljavanje.

Nebojša Milovčević, predsjednik Savjeta MZ Kravica, kaže da se nadaju da će načelnik ispuniti ove zahtjeve, a ako se to ne realizuje, da će nastaviti s ovakvim obraćanjem, pa i prema institucijama Republike Srpske.

Sljedeći protesni skup, mještani Kravice najavili su u centru Bratunca. Moguće je, kako su istakli, i pokretanje inicijative za opoziv prvog čovjeka opštine.