latinica  ћирилица
10/10/2021 |  18:24 ⇒ 18:44 | Autor: RTRS

Sergej Lavrov stigao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stigao je u Beograd.
Lavrov stigao u Beograd - Foto: RTS
Lavrov stigao u BeogradFoto: RTS

Lavrova je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao srpski šef diplomatije Nikola Selaković, kao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Lavrov će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike, nakon čega su planirane izjave za medije.

 Očekuje se da dvojica zvaničnika razgovaraju o daljem razvoju bilateralnih odnose dvije zemalje, o stanju u našem regionu, a naročito bi u središtu pažnje trebalo da budu burna situacija na Kosovu i Metohiji, poslije napetosti koju je izazvala vlast Aljbina Kurtija šaljući specijalce ROSU na administrativne prelaze na sjeveru srpske pokrajine.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će večeras u Beogradu razgovarati sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom o Ustavnom sudu BiH, kao i o pitanju funckije visokog predstavnika u BiH.

Lavrov u Srbiju dolazi kao gost skupa u čast osnivanja Pokreta nesvrstanih, budući da Rusija od jula ove godine ima status zemlje posmatrača, kao i Srbija.