latinica  ћирилица
10/10/2021 |  19:35 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Vučić: Ponosan sam jer imamo izuzetno dobre odnose sa Rusijom (VIDEO)

Zahvalan sam ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu što je došao u Beograd i na podršci koju Rusija daje Srbiji u zaštiti njenog integriteta, rekao je nakon sastanka predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić i Lavrov u Beogradu - Foto: RTRS
Vučić i Lavrov u BeograduFoto: RTRS

- Јa sam mnogo ponosan što mogu da kažem da imamo izuzetno dobre odnose sa Rusijom i za razliku od mnogih drugih koji se stide da to kažu, ja to ne krijem i sa posebnim ponosom to izgovaram - rekao je Vučić.

Naglasio je da je zadovoljan razvojem bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i da je Srbija do sada imala podršku Rusije u svim svjetskim institucijama i ističe da se nada da će to tako biti i u buduće.

- Zahvalio sam se i predsjedniku Vladimiru Putinu na mnogim angažmanima po pitanju Srbije, i izrazio sam želju da se sretnemo do kraja godine - rekao je Vučić.

Kako je rekao, večerašnji razgovor je bio jedan od najiskrenijih do sada.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Rusi su nam pomogli i u kovid krizi, učinivši da se naš narod oseća sigurnije i mi nećemo tu pomoć zaboraviti. Veoma smo zahvalni na podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu - rekao je Vučić.

Dodaje da je upoznao Lavrova sa objektivnim strahovima i rekao da je dobio i važne savjete na različite teme.

- Srbija će ostati vojno neutralna zemlja i razvijaće se kao takva. Razvijaćemo naše odbrambene kapacitete, kako bi odbili od bilo kakve namjere one koji bi tu odbranu da ugroze - rekao je Vučić.

Kako kaže, posebno je zahvalan na obezbjeđivanju energetske bezbjednosti Srbije.

Sergej Lavrov je rekao da je prenio Vučiću najdublje pozdrave od strane predsjednika Rusije Vladimira Putina.

- Dogovorićemo se kada će se sastanak dva predsjednika održati. Imamo povjerljiv dijalog, na svim nivoima. To je potvrda našeg strateškog partnerstva - rekao je Lavrov.