latinica  ћирилица
11/10/2021 |  12:48 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

KKI Vrbas: Pohod ka novim trofejima

Košarkaški klub invalida Vrbas u subotu, 16. oktobra igra finale Kupa BiH. Utakmica je u dvorani "Obilićevo" sa početkom u 13 časova, a ime protivnika u borbi za trofej biće poznato u srijedu, 13. oktobra.
KKI Vrbas - Foto: RTRS
KKI VrbasFoto: RTRS

U nedjelju, 17. oktobra aktuelni šampioni će u okviru prvog kola Premijer lige ugostiti sastav 3K iz Sarajeva, a i ovaj duel se igra u dvorani "Obilićevo" od 13 časova.

- Iako, nažalost ulazimo u predstojeću sezonu bez novih kolica, ali sa nešto malo sportske opreme, koju smo uspjeli da kupimo, kao i bez jednog od naših najboljih pojedinaca Ademira Demirovića, koji je otišao u Italiju, naše ambicije su i dalje iste. To znači da ćemo sve učiniti da u subotu dođemo do trofeja u Kupu BiH, a iskreno se nadamo da možemo odbraniti i šampionski naslov - jasan je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Prvi čovjek banjalučkog kluba napomenuo je da će ekipa nastupiti u novoformiranoj regionalnoj BAUERFEIND ligi koju je pokrenuo zajedno sa Arminom Azirajom iz KIK Una Sana iz Bihaća.

- Biće ovo kvalitetna liga koju će, osim timova iz BiH činiti klubovi iz Italije, Austrije i Hrvatske. Trenutno pregovaramo sa Bugarima i Mađarima, a nadamo se da će nam se priključiti jedna ekipa iz Srbije, a sve sa ciljem da to bude pandan ABA Admiral ligi i u tome imamo podršku od KK Igokea - naglasio je Umičević.

Iz KKI Vrbas su istakli da su dobili ponudu IWBF-a da budu domaćini Evrolige 2 u Banjaluci.

Za sada nisu prihvatili, jer prije toga moraju obaviti razgovore sa gradonačelnikom kao i sa predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

- Bio bi ovo veliki događaj, ali nismo u mogućnosti da ga sami organizujemo. Nastojaćemo da nađemo rješenje i da naš Grad predstavimo u najboljem svjetlu, te da se Banjaluka na pravi način oduži KKI Vrbas za sve ono što je uradio za Banjaluku, a on je s pravom ponos Grada - zaključio je Umičević.