latinica  ћирилица
11/10/2021 |  13:08 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Počela sanacija puta od Pala ka Јahorini (VIDEO)

Počela je sanacija puta u dužini od 11 kilometara koji vodi od Pala ka Јahorini. Vrijednost radova je 5,4 miliona KM, a projekat je u potpunosti finansiran iz sredstava ЈP Putevi Republike Srpske.
Sanacija dionice puta Pale-Bistrica i Bistrica-Јahorina - Foto: SRNA
Sanacija dionice puta Pale-Bistrica i Bistrica-ЈahorinaFoto: SRNA

Počeli su dugo očekivani radovi na poboljšanju putne komunikacije Pale-Јahorina, odnosno na regionalnom putu Pale-Bistrica i Bistrica-Јahorina. Radovi na dvije dionice zahtijevaće vremenski rok duži od predviđenog.

- Očigledno je da činimo sve da i u ovom dijelu Republike Srpske damo doprinos i podršku u rehabilitaciji putnih komunikacija. Zbog veoma zahtjevnih procedura nismo mogli započeti prije, a s obzirom da sad počinjemo, očekujem da će prolongiranje biti u skladu sa vremenskim uslovima - rekao je Davor Kostrešević, vršilac dužnosti direktora Puteva Srpske.

Prioritet je završiti radove na prvoj dionici, od Pala do Triangle, prije početka zimske sezone na Јahorini.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je rekonstrukcija ovog putnog pravca jako važna zbog Јahorine i svih investicija koje Vlada Srpske ima na ovoj planini, a koja ove godine iznose 100.000.000 KM.

- Završetkom rekonstrukcije ovoga putnog pravca, koji će biti spojen sa nedavno završenim putom Јasik-Trijangla, grad Istočno Sarajevo i opština Pale dobiće novu međusobnu putnu komunikaciju, koja je izuzetno značajna za stanovnike ovih lokalnih zajednica. Putna komunikacija Pale-Istočno Sarajevo biće na visokom nivou i po pitanju bezbjednosti saobraćaja - istakao je Ćorić.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da na ovaj način dokazuju da je lokalna zajednica usmjerena prema razvoju infrastrukturnih projekata u saradnji sa Vladom Srpske i nadležnim ministarstvima.

Postavljena je i putna signalizacija koja će regulisati saobraćaj na relaciji Pale-Јahorina tokom trajanja radova koji bi u potpunosti trebalo da budu završeni do sljedeće zimske sezone.