latinica  ћирилица
11/10/2021 |  15:04 ⇒ 15:05 | Autor: TANЈUG

Datunašvili: Uspjeh cijelog tima, živjela Srbija

Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate, rekao je srpski rvač Zurab Datunašvili po povratku u Beograd nakon osvajanja titule šampiona svijeta u Oslu.

- Hvala svima, mi smo jedan tim i dijelimo uspjeh. Hvala svima, živjela Srbija - rekao je Datunašvili, evropski i svjetski šampion i bronzani sa Olimpijskih igara, koji je u Beogradu dočekan uz pjesmu "Marš na Drinu".

Predsjednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni.

- Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno se zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspjeli smo da im "ukrademo" sportskom diplomatijom Zurabija. Vjerujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je ovo trenutak koji nikad neće zaboraviti.

- Emotivan trenutak za nas, srećan sam zbog rezultata koje smo napravili.

Podršku rvaču dao je predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

- Veliki rezultat za srpsko rvanje, šet šampionata zaredom medalja, tri svjetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Stojam Dobrev i Voja Trajković. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadoboljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, vjerovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svjetska prvaka i bar tri medalje - poručio je Štefanek.