latinica  ћирилица
11/10/2021 |  15:51 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Ozvaničen početak radova na putu Nevesinje - Mostar (FOTO/VIDEO)

Počela je rehabilitacija jedne od najvažnijih hercegovačkih saobraćajnica koja povezuje Nevesinje i Mostar.
Rehabilitacija puta Nevesinje-Mostar - Foto: SRNA
Rehabilitacija puta Nevesinje-MostarFoto: SRNA

Projekat na jednom od najfrekventijih puteva u tom dijelu Srpske vrijedan je 3,2 miliona maraka. Radovi na gradilištu dugom 11 kilometara, odnosno do enitetske linije razgraničenja sa Federacijom BiH, trebalo bi da budu završeni naredne godine.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će ovaj projekat značiti mnogo za sve koji prolaze tim putem.

- Radi se o saobraćajnici koja je najfrekventnija u Hercegovini. Tu svaki dan prolazi više od 1.000 vozila. Ovo je značaj za našu privredu, trgovinu i građane koji žive u Nevesinju, a rade u Mostaru - rekao je Avdalović.

Nedeljko Ćorić ministar saobraćaja i veza Republike Srpske smatra da su stanovnici Nevesinja i oni koji koriste ovu komunikaciju imali su dovoljno strpljenja.

Foto: RTRS

- Danas započinjemo radove, a u sljedećoj godini zavravamo. Siguran sam da ćemo u sljedećoj godini imati još ovih investicija u Hercegovini - dodao je on.

Govoreći o projektu, Davor Kosešević v.d. direktor Puteva Republike Srpske naveo je da se radi o rehabilitaciji putne komunikacije do granice sa Federacijom BiH, u dužini od oko 11 kilometara.

- Vrijednost ovoga projekta je 3,250 miliona KM u obimu da se zadržava postojeći profil putne komunikacije, ali se uključuje i obnova kompletne i horizontalne i vertikalne signalizacije. Vršiće se i obnova odbojne ograde, periodično sa ivičnjacima, kompletna odvodnja i zaštita mrežama od erozije - pojasnio je Kostrešević.