latinica  ћирилица
12/10/2021 |  08:25 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Fudbaleri Srbije domaćini Azerbejdžanu (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije domaćin je selekciji Azerbejdžana u sedmoj utakmici kvalifikacija grupe A za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 20.45.
Srbija - Katar (foto: FSS) -
Srbija - Katar (foto: FSS)

Fudbaleri Srbije su trenutno prvi u grupi sa jednim bodom prednosti ispred selekcije Portugalije koja ima 13 bodova i utakmicu manje.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija ostvarili su u Luksemburgu četvrtu pobjedu u kvalifikacijama i namjeravaju da nastave tu seriju i na svom terenu.

Za plasman na planetarno takmičenje ostala su joj još dva velika koraka, jer ih poslije večerašnjeg duela s Azerbejdžanom čeka meč sa Portugalijom koja je direktan suparnik za plasman na prvo mjesto u grupi i sasvim je izvjesno da će presuditi rezultat direktnog duela.

Reprezentacija BiH gostuje kod Ukrajine, i to je duel za drugu poziciju i plasman u baraž. U slučaju poraza "zmajevi" bi definitivno ostali bez šansi za plasmanom na Mundijal, dok ih remi ili pobjeda ostavlja u trci. Duel u Lavovu igra se u 20. 45 časova.