latinica  ћирилица
12/10/2021 |  11:53 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

Tematska sjednica Skupštine Vojvodine; Razgovarali Čubrilović i Pastor (VIDEO)

U Novom Sadu je održana tematska sjednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, posvećena obilježavanju decenije međuparlamentarnih odnosa Narodne skupštine Republike Srpske i pokrajinskog Parlamenta.
Tematska sjednica Skupštine Vojvodine - Foto: RTRS
Tematska sjednica Skupštine VojvodineFoto: RTRS

Sjednici je prethodio sastanak predsjednika dva parlamenta Nedeljka Čubrilovića i Ištvana Pastora.

Iako bez konkretnih dogovora, dvojica sagovornika ocjenjuju da je sastanak bio sadržajan i konkretan, a povod za boravak delegacije koju predvodi Čubrilović u Novom Sadu je i obilježavanje 30 godina Parlamenta Srpske.

Čubrilović je izrazio uvjerenje da će saradnja dvije skupštine, koja je započeta prije 10 godina, biti nastavljena i da će se dalje razvijati.

Istakao je da vjeruje da su dva parlamenta na iskrenom putu prijateljstva, razumijevanja, saradnje i bolje budućnosti za sve građane Republike Srpske, ove pokrajine i Srbije.

- Republika Srpska će to pamtiti i znati da vrati - poručio je Čubrilović.

Pastor je rekao da je povod za posjetu delegacije iz Srpske dvojak.

- Prvi razlog je decenija međuparlamentarnih odnosa Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske, a drugi razlog je 30 godina od konstituisanja Narodne skupštine Republike Srpske - istakao je Pastor.

Pastor je poručio da je u današnjim vremenima odnos matične države i njene dijaspore veoma značajan, a kao posebno značajan istakao je odnos koji ovaj parlament gradi prema Narodnoj skupštini Republike Srpske.