latinica  ћирилица
12/10/2021 |  12:43 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Otvoreno pismo predsjednika KS Srpske članovima i Generalnom sekretaru KS BiH

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević uputio je otvoreno pismo članovima i Generalnom sekretaru KS BiH.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Zbog odgovornosti koju osjećam kao pojedinac i u ime saveza na čijem sam čelu, a u interesu svih koji se bave košarkom u BiH, osjećam potrebu da pozovem sve članove Upravnog odbora KS BiH kao i Generalnog sekretara KS BiH da pokažu dobru volju i učestvuju u pronalaženju kompromisa za sve zainteresovane strane, kako bi UO KS BiH, kao organ KS BiH koji je po Statutu KS BiH nadležan, u hitnom roku usvojio sve odluke neophodne za formalno-pravno regularan početak sezone u najvišem rangu košarkaškog takmičenja u BiH.

Ako i ima pitanja oko kojih se ne može postići saglasnost, pozivam Vas da ih ostavite po strani, ili neka po njima rješavaju sudovi i drugi nadležni organi.

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo ne vodi nikuda. Valjda nam je svima jasno da se moraju usvojiti odluke koje su važećim aktima saveza predviđene za početak nove sezone (propozicije, kalendar, komesar i sl.) i postići saglasnost između članica koje čine KS BiH, da bi se prvenstvo BiH igralo i uopšte postojalo.

I ničija samovolja to ne može promijeniti. U suprotnom, možemo doći u situaciju da nadležni Sud poništi sezonu kao neregularnu ili je obustavi do konačne odluke, što može dovesti do nesagledivih posljedica, prije svega za klubove, koji su se, ni krivi ni dužni našli u ovom problemu, a onda i za KS BiH.

Spriječimo tu sramotu, svi zajedno. Tražimo samo ono što je propisano u Statutu KS BiH i pratećim dokumentima, a kao i mnogo puta do sada, ispred KS Republike Srpske, kao i članova koji zastupaju KS Srpske u KS BiH, odgovorno tvrdim da smo spremni za kompromis kako bi sezona regularno počela.

Prvenstvo BiH nije moguće privatizovati niti prisvojiti, ono pripada svim košarkašima, košarkašicama i sportskim radnicima koji pokazuju ljubav i istrajnost u svojim sportskim ciljevima, a mi smo tu da im omogućimo da to i čine. Ne dajmo da ispašta sport zbog bilo čije ambicije, sujete i ličnih sukoba, stoji u otvorenom pismu predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske.