latinica  ћирилица
12/10/2021 |  13:53 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Uhapšeno šest lica, pretresi u Istočnom Sarajevu i Sarajevu (FOTO/VIDEO)

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo ealizovali su akciju "Kasper" usmjerenu na razbijanje grupe lica, koja su povezana radi vršenja ilegalne proizvodnje i prodaje opojne droge na području koje operativno pokriva ova uprava.
Privođenje u akciji "Kasper" - Foto: RTRS
Privođenje u akciji "Kasper"Foto: RTRS

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Istočno Sarajevo izvršeni su pretresi na osam lokacija i to pet na području Istočnog Sarajeva i tri na području Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Lišeno je slobode šest lica koji će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

RTRS nezvanično saznaje da su uhapšeni bračni par Milan i Darija Lučić, Slaviša Vuković, Željko Ćorović, Aldin Alić i Nedim Ibuš.

Foto: RTRS

U navedenoj akciji ukupno je pronađeno i oduzeto 58 stabljika indijske konoplje - ukupno oko tri kilograma opojne droge marihuana, 33,28 grama opojne droge spid i više mobilnih telefona i sim kartica.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Pored pripadnika PU Istočno Sarajevo u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Kantona Sarajevo.