latinica  ћирилица
12/10/2021 |  18:42 | Autor: SRNA

Vulić: Dodik je predstavnik svih čestitih Srba koji ne mijenjaju vjeru

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su na Samit Pokreta nesvrstanih, koji je održan u Beogradu, bili pozvani svi članovi Predsjedništva BiH, a to što dva bošnjačka člana Šefik DŽaferović i Željko Komšić ne vole biti ni na tlu matice Srpske, Republike Srbije, to je odraz njihovog odnosa prema Srbima širom svijeta.
Sanja Vulić - Foto: SRNA
Sanja VulićFoto: SRNA

Vulićeva je poručila DŽaferoviću da piše kome hoće i šta hoće, jer se njegova, kao i politika stranke iz koje dolazi - SDA svodi na nivo tužibaba.

- Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz Republike Srpske, biramo i biraćemo svoje predstavnike u zajedničkim institucijama BiH ili zajedničkih institucija neće ni biti - naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je navela da DŽaferović nije kadar da govori uopšte o Ustavu i da se poziva na njega, iako sebe po Sarajevu predstavlja najvrsnijim pravnikom, te da o njegovom poštavanju Ustava najbolje govori njegova ćutnja prilikom imenovanja članova CIK-a, mimo svih zakona i Ustava.

- Takođe, vrstan pravnik sebi ne bi dozvolio da bude sumnjiv, a DŽaferović i te kako jeste o čemu svjedoči proces Amiru Zukiću i drugima u predmetu 'Bosna', o imenovanju izvršnog direktora u 'Elektroprivredi BiH'. O ratu i njegovoj ratnoj prošlosti da i ne govorimo - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da se Šefik DŽaferović može šepuriti po Malmeu i kleti u BiH koja nema nikakvu budućnost sve dok takvi kao on pokušavaju da ponižavaju i omalovažavaju srpski narod.

- Milorad Dodik jeste predstavnik Srba i to svih čestitih Srba, a ti čije Vi interese zastupate i koji su spremni da mijenjaju vjeru i sa Vama teže ka unitarnoj BiH, ti i nisu kadri predstavljati Srbe. Ljubav prema Republici Srpskoj, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH - poručila je Vulićeva.

Ona je istakla da je DŽaferoviću očigledno krivo što srpski član Predsjedništva Milorad Dodik otvara pretpostavke za poslove u Iraku, dok su on i Željko Komšića mandat prespavali i sačuvali fotelju za koju se grčevito bore.

- S toga, Vi ste DŽaferoviću svoju ulogu odigrali i nemojte drugima držati lekcije, pogotovo diplomatske, jer to nije Vaš teren - zaključila je Vulićeva.