latinica  ћирилица
13/10/2021 |  07:52 ⇒ 07:52 | Autor: TANЈUG

Stojković: Zaslužena pobjeda, u Portugalu igramo za prvo mjesto

Generalno odlična utakmica, lepršav fudbal, sa puno šansi, ponovo totalna dominacija, mislim da je na kraju pobjeda apsolutno zaslužena, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi poslije pobjede sinoć protiv Azerbejdžana sa 3:1.
Dragan Stojković Piksi - Foto: RTS
Dragan Stojković PiksiFoto: RTS

- Važno je da smo uradili ono što smo željeli, za šta smo se spremali. Čestitam igračima, vrijeme je da se malo odmore i za mjesec dana slijedi ono najvažnije, utakmica protiv Portugala za direktan plasman na Mundijal - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, od početka kvalifikacija znao je da će meč u Portugalu biti odlučujući.

- Ne bavim se kalkulacijama, ali bio sam ubijeđen da ćemo igrati do kraja, ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti treći ili četvrti u grupi. To što sam pretpostavio, to se i dešava, igramo za prvo mjesto. Kada su rekli da smo obezbijedili baraž rekao sam da me baraž ne zanima, nego prvo mjesto.

Piksi je dodao da je zadovoljan jer je ekipa opet igrala za gol više.

- Mi smo tim koji želi da igra napadački fudbal, nešto što ljudi vole da vide, a samim tim da budemo tim koji stvara šanse i igra za gol više. Utakmica uvijek može da donese iznenađenje, grešku, ali to ne mijenja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu.

Stojković je posebno pohvalio dvostrukog strijelca Dušana Vlahovića, a o kiksu Predraga Rajkovića rekao je da se takve stvari dešavaju.

- Zagrlio sam ga, rekao sam mu da nema veze, idemo dalje, pobijedićemo. To je podrška, svi znamo da je greška, ali bitno je da imamo vremena da ispravimo greške. U svlačionici je vladala potpuna tišina, bili smo fokusirani na no što predstoji, baš za primjer. Nema mjesta panici, ja ne unosim paniku, naprotiv, donosim mirnoću i onu što je potrebno igračima - zaključio je Stojković.