latinica  ћирилица
13/10/2021 |  13:19 | Autor: TANЈUG

Kalinić: Moja izjava loše protumačena

Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno prenijeta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osjećam i to me kao mladog čovjeka boli, izjavio je košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić.

- Nisam imao namjeru da bilo koga povrijedim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni dio Srbije i da tako treba da ostane zauvijek - izjavio je Kalinić za Sport klub.

Kalinić se ovog ljeta vratio u Crenu zvezdu, a dok je nosio dres Fenerbahčea izazvao je veliku pažnju javnosti izjavom oko statusa Kosova i Metohije zbog čega je došao na udar navijača crveno-bijelih.

- Mislim da je važno da podsjetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine - rekao je Kalinić i dodao:

- Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gdje sam po završku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučo sam da doniram jednu svoju mjesečnu platu crkvi namjenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu - poručio je Kalinić.