latinica  ћирилица
13/10/2021 |  14:21 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Baldićeva reagovala na Stanivukovićeve objave; Hrana za trudnice i porodilje adekvatna

Radmila Baldić, magistar nutricionizma u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske reagovala je na nedavne objave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, te mu poručila da ne objavljuje fotografije nepotpunih obroka za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata.
Radmila Baldić (foto: facebook.com/UKCRS) -
Radmila Baldić (foto: facebook.com/UKCRS)

- Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite. Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama? Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima - navela je Baldić, a njena izjava objavljena je na Fejsbuk stranici UKC Srpske. 

Kaže i da ne želi da njeno ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja.

- Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje - navela je Baldićeva.

Podsjećamo, Stanivuković je pokazao juče fotografije hrane koja se navodno porodiljama servira na UKC-u u Banjaluci.