latinica  ћирилица
13/10/2021 |  14:35 | Autor: RTRS

Govedarica: SNSD i koalicioni partneri ne mogu dobiti podršku za svoju politiku

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da su u "SNSD-u spremni prokockati Republiku Srpsku kako bi sačuvali sebe i svoju imovinu te da se zato takvoj politici treba odlučno suprotstaviti".
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

- Onaj ko nije u stanju da tako nešto prepozna taj ili je u teškoj zabludi ili svjestan neprijatelj sopstvenog naroda radi ličnog interesa - rekao je Govedarica.

On kaže da bi danas neko ko bi podržao Dodika i njegov SNSD u namjerama po pitanju njihovog projekta nezavisnosti Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma, morao biti "politički diletant, bezosjećajni prevarant ili neko ko smatra da će se takvom politikom spasiti od enormne korupcije i afera koje nastaju kao pečurke poslije kiše".

- Srđan Mazalica mi liči da je u ovoj prvoj grupi za razliku od njegovog partijskog šefa. Dodiku i njegovoj partiji, ali i njegovim koalicionim partnerima, trebalo bi jasno i bez ikakvih predrasuda kazati da ne mogu dobiti podršku za svoju politiku jer je to politika koja Republiku Srpsku vodi u nestanak - istakao je Govedarica.

On je rekao i da je "SNSD u prošlosti bila politička organizacija koja je, što direktno što indirektno učestvovala u svim prenosima nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH".

- Ali to u ovom momentu je manje bitno. Sada je najbitnije upozoriti Dodika i njegove režimlije da se odgovorna politika prema narodu kreira na bazi posledica koje proizilaze iz takve politike. Posledica u ovom slučaju je međunarodna intervencija koja će da izazove vanredno stanje u Republici Srpskoj. U takvom ambijentu za koji Srbi u BiH nemaju saveznika, može se očekivati nova međunarodna konferencija o Bosni i Hercegovini - rekao je Govedarica.