latinica  ћирилица
13/10/2021 |  16:00 ⇒ 16:03 | Autor: RTS

Košarkašice Crvene zvezde poslije 12 godina na evropskoj sceni

Košarkašice Crvene zvezde u četvrtak od 20 sati igraju protiv ruskog predstavnika Nadežda iz Orenburga u hali u Železniku prvi meč u grupnoj fazi Evrokupa.
KK Crvena zvezda - Foto: RTS
KK Crvena zvezdaFoto: RTS

Biće to prva utakmica košarkašica Zvezde na evrosceni poslije 12 godina.

Osvajač Evrokupa 2019. godine, aktuelni osvajač Kupa Rusije i četvrtoplasirana ekipa ruske Premijer lige protekle sezone je prvi protivnik u grupnoj fazi Evrokupa, u kojoj će protivnici Zvezde biti još Olimpijakos i Bidgošć.

Trener Crvene zvezde Dragan Vuković istakao je da na početku njegov tim čeka težak ispit.

- Za nas je nepoznanica sistem takmičenja, moraćemo da se prilagodimo, novi smo. Nezgodno je što je Orenburg, jedan od najvećih kandidata za osvajanje Evrokupa, evroligaška ekipa, naš protivnik odmah na početku - istakao je Vuković.

- Imaju visoke igračice, ali imamo i mi naše kvalitete. Kao što su oni nama nepoznanica, tako smo i mi njima. Borićemo se i truditi da se predstavimo u najboljem svjetlu, da vidimo koliko možemo - rekao je Vuković za klupski sajt.

Kapiten Nevena Naumčev očekuje dobar meč.

- Drago nam je što ćemo predstavljati Crvenu zvezdu u Evropi, posebno znači nama koje smo duži period tu. Želimo da predstavimo klub najbolje što možemo, vjerujem u svoju ekipu i našu energiju. Očekujem dobru utakmicu. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju i pruži nam dodatnu snagu - ističe Naumčeva.

Ulaz na utakmicu prvog kola grupe E Evrokupa između Crvene zvezde i Nadežde iz Orenburga je besplatan.