latinica  ћирилица
13/10/2021 |  16:44 ⇒ 16:44 | Autor: SRNA

Miljanović: Lišeno slobode sedam lica, pretresi na sedam lokacija

U policijskoj akciji kodnog naziva "Kontakt" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode sedam lica.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo realizovali akciju kodnog naziva "Kontakt".

Ona je naglasila da je izvršen pretres na sedam lokacija na području Republike Srpske /Pale, Istočno Novo Sarajevo i Trebinje/ i tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

- Riječ je o većoj količini novca, ugovorima, polise osiguranja i druga dokumentacija, oružje, uređaj za krađu vozila-dekoder, mobilni telefoni i drugi predmeti - navela je Miljanovićeva.

Ona je naglasila da se sve aktivnosti vrše pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a osumnjičenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba osiguranja, primanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela iz Krivičnog zakona FBiH