latinica  ћирилица
13/10/2021 |  19:50 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

OFK Beograd pobjednik 11. memorijalnog turnira "Dr Milan Јelić"

Fudbalski klub "OFK Beograd" pobjednik je memorijalnog fudbalskog turnira "Dr Milan Јelić" u Modriči.
OFK Beograd - Foto: RTRS
OFK BeogradFoto: RTRS

Turnir se organizuje u znak sjećanja na nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Milana Јelića.

OFK Beograd je uspješnijim izvođenjem jedanaesteraca u finalu odigranom večeras na stadionu "Dr Milan Јelić" savladao beogradsku ekipu Crvena zvezda.

Treće mjesto osvojila je ekipa Ljubića iz Prnjavora.

Pehar u trajno vlasništvo fudbalerima OFK Beograda, pobjednicima turnira i 2017. godine, uručio je predsjednik kluba Alfa Modriča Petar Јelić, a prelazni pehar načelnik opštine Modriča Јovica Radulović.

Radulović je, zatvarajući manifestaciju, rekao da je turnir veliki događaj za Modriču, kojim stanovnici i sportisti iz ove opštine, Republike Srpske, BiH i zemalja u okruženju svake godine odaju poštu Milanu Јeliću za sve što je učinio za sport, posebno mlade.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Bogdan Mojsilović iz pobjedničkog kluba, najbolji golman je Vuk Andrijević iz Crvene zvezde, a najviše golova postigao je Miloš Mišić iz prnjavortskog Ljubića.

Na turniru su nastupile kadetske selekcije 12 fudbalskih klubova - Crvena zvezda, Brodarac i OFK Beograd iz Beograda i Fudbalski klub Petrika iz Novog Sada, zatim NK Graničar iz Županje u Hrvatskoj, iz Federacije BiH NK Zvijezda iz Gradačca, Bratstvo iz Gračanice, te klubovi iz Republike Srpske Tekstilac iz Dervente, Ljubić iz Prnjavora, Sloga iz Doboja, Zvijezda-09 iz Etno-sela Stanišići u Bijeljini i domaćina fudbalskog kluba Modriča.

Dvodnevni, međunarodni turnir organizovao je fudbalski klub Alfa Modriča na stadionu koji nosi ime Milana Јelića, bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH.