latinica  ћирилица
13/10/2021 |  22:00 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

Dodik: Prisustvujem sjednicama, ali ne glasam kako bi DŽaferović i Komšić željeli (VIDEO)

U Sarajevu kažu blokada institucija, što nije tačno. Prisustvujem sjednicama, a što glasam protiv, i što nije po volji preostala dva člana, to nije moj problem, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gostujući u našoj emisiji Telering.
Milorad Dodik - Foto: Twitter
Milorad DodikFoto: Twitter

Istakao je da je u ponedjeljak sjednica Predsjedništva BiH.

- Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je na dnevni red stavio svašta, pa i ugovor o Islamskoj zajednici. Predviđeno je da u nekoliko tačaka prisustvuje i ministarska spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković. Ustaću od stola i sjesti sa strane dok ona referiše. Nema potrebe da sjedim za istim stolom. Kad dođe glasanje, glasaću protiv, šta god rekla. Oni kažu blokada, nije blokada, ja sam na sjednici, a što neću da glasam kako njih dvojica to misle, to nije blokada, već tako Predsjedništvo BiH treba da funkcioniše - istakao je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na neodržanu zajedničku vojnu vježu Oružanih snaga i Vojske Srbije.

- Bila je odluka da se održi štabna vježba SAD i Oružanih snaga. Rekao sam može, ali da se održi i sa Vojskom Srbije. Donijeli smo u istom trenutku da se obje vježbe održe. Pustimo da se održi ova prva, a kada je na red došla vježba sa Srbijom, onda se sve opstruiše, van svih ustavnih ovlašćenja - naglasio je Dodik.