latinica  ћирилица
13/10/2021 |  22:10 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

Dodik: Opozicija produkuje afere koje nisu od koristi (VIDEO)

Opozicija produkuje priču po sistemu upravljanja koji dolazi sa strane o nekim raznim stvarima, među kojima je i kiseonik, i sada žele da to bude u žiži tema. Razumljivo je sa nekog političkog aspekta, ali nije od koristi i nema logike, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gostujući u našoj emisiji Telering.

- Evidentno da je bilo problema u procedurama oko nabavke kiseonika, ali slušao sam bivšu ministarku Austrije, koja je uzela podatke i vidjela je da kiseonik koji se koristi u UKC Srpske, apsolutno ispravan. Očigledno da je tu bila svađa između različitih nivoa institucija na nivou BiH i Agencije za lijekove. Logika kaže, postoji problem, idemo na Sud, i to treba da radi svaki političar, što i traži javnost, da Tužilaštvo radi svoj posao, i da dođemo do pravih krivaca - naglasio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je opozicija Republike Srpske prva tražila da se odluka Ustavnog suda BiH o šumama Srpske preispita na vanrednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

- Čim se pojavila odluka za vanrednu sjednicu Skupštine bio je Mirko Šarović, podržao ga je Borenović, a ja sam bio tek treći. Danas drugačije pričaju. Ustavni sud BiH je napravio situaciju u kojoj treba da se borimo za pravo koje je izboreno Ustavom BiH - naglasio je Dodik.