latinica  ћирилица
13/10/2021 |  22:17 ⇒ 22:49 | Autor: RTRS

Dodik: Cijene gasa i struje ostaju iste (VIDEO)

Cijena struje i gasa u Republici Srpskoj ostaju iste, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gostujući u našoj emisiji Telering.
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik) -
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik)

- Otkada sam na vlasti govore kako će se privatizovati Elektroprivreda Republike Srpske, što apsolutno nije tačno - naglasio je Dodik.

Istakao je da ekonomija Srpske i pored brojnih poteškoća postiže sve bolje rezultate.

- Najbolji pokazatelj je pokrivenost uvoza izvozom, koji iznosi 80 odsto. Kada smo mi došli na vlast bio je 34 odsto. Ali ne zamjeramo mi na tome SDS-u i PDP-u koji su tada bili na vlasti, jer tek se izašlo iz rata. Bilo je sve raspadnuto, ali uspjeli smo da uspostavimo sistem koji daje neke rezultate, a 2005. godine kada smo došli na vlast ukupan domaći proizvod je bio 4,2 milijardi KM, danas je preko 12 milijardi, i to bez inflacije - naglasio je Dodik.

Dodik dodaje da u ovom trenutku Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih ikada, a to je 275.358 lica koji imaju zaposlenje.

- Imamo i najveći broj penzionera, što nikada nije bilo. U okolnostima gdje je gotovo identičan broj zaposlenih i penzionera, održavamo penzioni sistem, budžet, i rastemo u svakom segmentu - istakao je Dodik.