latinica  ћирилица
14/10/2021 |  08:00 ⇒ 09:19 | Autor: SRNA

U Okružnom sudu o prijedlogu za produženje pritvora Zeljkoviću i ostalima

U Okružnom sudu Banjaluka danas će biti održano ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije Travel for fan, Saša Marković, direktor firme Promeding, Dragan Dubravac i direktor firme Prokontrol, Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.