latinica  ћирилица
14/10/2021 |  08:11 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Zejak: Sve što se zagovara o Srpskoj pokušavaju nametnuti Srbima na Kosmetu (VIDEO)

Noć na sjeveru KiM protekla je mirno, ali je narod uplašen i uznemiren, izjavio je za Јutarnji program RTRS-a dopisnik Srne sa KiM Nedeljko Zejak.
Akcija kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici (Foto: TV Most) -
Akcija kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici (Foto: TV Most)

Brojne oči Srba sa KiM uperene su u Republiku Srpsku jer sve to što se zagovara o Srpskoj pokušavaju nametnuti Srbima na Kosmetu, izjavio je Zejak.

Zejak naglašava da to drugim riječima znači da "taj sjever Kosmeta zadrže u sastavu Kosova da ne bi bilo stvaranja nekih novih cjelina".

- I otuda taj stav SAD i Velike Britanije da nema više iscrtavanja granica na Balkanu – rekao je Zejak.

Zejak je poručio da je "očigledno da sve dok postoji Republika Srpska, na jednoj i na drugoj strani ćemo imati i taj zahtjev Srba, odnosno stav Albanaca da neće dozvoliti da se na sjeveru KiM formira neka nova Republika Srpska".

Ističe da to znači da "po tom planu ili strategiji Srbija može postojati samo u granicama odnosno od Pirota do Šapca, Drine ili od Subotice i Palića dolje do Raške".

- Sve drugo je praktično otcijepljeno od Srbije ili se planira da bude otcijepljeno – poručio je Zejak.

Zejak je naglasio da svima mora biti jasno da je ovo "strategija zapadnih sila i zapadnih zemalja koji se ogledaju u jučerašnjem saopštenju iz NATO-a u kojem su praktično dali podršku akciji koju je Kurti realizovao u Sjevernoj Mitrovici".