latinica  ћирилица
14/10/2021 |  10:32 ⇒ 10:36 | Autor: sputniknews.com

Serijski ubica djece pobjegao iz zatvora, pokrenuta velika policijska akcija (VIDEO)

Masten Vandžala, koji je priznao da je ubio najmanje 14 dječaka u Keniji, pobjegao je iz zatvora. Policija je pokrenula veliku akciju potrage za serijskim ubicom, a zbog njegovog bjekstva uhapšena su trojica policajca.
Masten Vandžala, serijski ubica (Foto: citizentv.co.ke) -
Masten Vandžala, serijski ubica (Foto: citizentv.co.ke)

Ovaj serijski ubica, koji je priznao ubistva djece, trebalo je da se danas pojavi pred sudom, ali je nestao iz pritvorske ćelije u Najrobiju, prenose lokalni mediji.

On je priveden tokom istrage serije ubistava djece u Najrobiju i na istoku i zapadu Kenije, koji su šokirali tu zemlju. Priznao je da je, predstavljajući se kao fudbalski trener, mamio dječake, a potom ih drogirao i ubijao, u nekim slučajevima čak pijući njihovu krv, tvrde kenijski mediji.



Trojica policajaca koji su bili na dužnosti u policijskoj stanici DŽogo roud, gdje se Vandžala nalazio u pritvoru, uhapšena su. Među njima je i pomoćnik komandira te stanice.

Vandžala je uhapšen u julu, kada je pokušao da iznudi novac od roditelja jednog od nestalih dječaka. Tada je priznao da je tokom četiri godine kidnapovao i ubio 12 od 14 djece koja mu se stavljaju na teret. Do sada je nađeno pet tijela dječaka.

Okolnosti njegovog bjekstva iz zatvora još su nejasne, a neki lokalni mediji navode kako je nestao tokom večere, kada je posljednji put viđen. Tada je došlo do nestanka struje, a Vandžale nije bilo na jutarnjem prebrojavanju pritvorenika.