latinica  ћирилица
14/10/2021 |  10:51 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

"Јedinstvo srpskog naroda potrebnije nego ikad"

Organizacija starješina vojske Republike Srpske najoštrije je osudila izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj Republici Srpskoj i srpskom narodu prijeti sudovima, obavještajnom službom, međunarodnom zajednicom, OHR-om i oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Organizacije starješina vojske Srpske.
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

Iz ove Organizacije su naveli "da nas takve prijetnje još više učvršćuju u uvjerenju da Republiku Srpsku moramo braniti svim raspoloživim demokratskim sredstvima".

- Pozivamo sve patriote Republike Srpske da sav svoj demokratski potencijal stave u funkciju očuvanja Srpske. Bez Republike Srpske nema slobode i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Јedinstvo srpskog naroda i svih političkih subjekata je sada potrebnije nego ikada ranije - poručili su iz Organizacije starješina vojske Srpske.

Iz ove Organizacije naglašavaju da pružaju punu podršku institucijama Srpske i srpskim predstavnicima u institucijama BiH u demokratskoj borbi za očuvanje Srpske i zaštiti interesa srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Izrazili su spremnost da i sami daju svoj puni doprinos u toj borbi.