latinica  ћирилица
14/10/2021 |  12:09 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

Ivanić sam potvrdio da je lično prenio nadležnosti sa Srpske na BiH

Najveći i najpogubniji prenos nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH dogodio od 2001. do 2006. godine kada je politikom upravljao Mladen Ivanić najprije kao predsjednik Vlade Republike Srpske, a kasnije kao ministar inostranih poslova u Savjetu ministara.
Mladen Ivanić (Foto:predsjednistvobih.ba) -
Mladen Ivanić (Foto:predsjednistvobih.ba)

Tada su, između ostalog, formirane Oružane snage, Uprava za indirektno oporezivanje, Visoki sudski i tužilački savjet...

To je potvrdio i sam Ivanić u obraćanju na akademiji SDA u Zenici 2016. godine kada je rekao da je on prenio nadležnosti, a ne stranci.

Ivanić je tada izjavio da su se najveće reforme koje je BiH imala desile uz Dejtonski sporazum i da je lično bio, kako je naglasio, "učesnik reformi tipa uvođenje PDV-a na nivou BiH, carina na nivou BiH, uvođenje vojske i obavještajne službe na nivou BiH".

- Nađite mu težu reformu koja nas čeka od ovih. Koja je to teža reforma koja nas čeka u odnosu na ove četiri, pa ćete vidjeti da ih nema, da je to prazna priča - rekao je tada Ivanić o čemu svjedoči i video snimak objavljen na video-platformi Јutjub.