latinica  ћирилица
14/10/2021 |  13:10 ⇒ 13:12 | Autor: SRNA

Festival omladinskih pozorišta Srpske od 20. do 24. oktobra u Višegradu

U Višegradu će od 20. do 24. oktobra biti održan 20. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske, dogovoreno je na sastanku organizatora.

Prvog dana festivala u srijedu, 20. oktobra sa početkom u 19.00 časova biće prikazana predstava "I bi mrak" u izvođenju Pozorišta mladih "DIS", autorski projekat Ognjena Bogdanovića.

Drugog dana, u četvrtak, 21. oktobra sa početkom 14.00 časova biće prikazana predstava "Moj dom je tamo gdje si ti", Pozorište mladih i Pozorištance SPKD "Prosvjeta" Doboj, autorski projekat Mire Stanišev.

Istog dana u 17.00 časova, u izvođenju dramske sekcije Doma kulture "Prosvjeta" Rudo, biće odigrana predstava "Zona sumraka", autora Roda Sterlinga, a u režiji Bojan Bjelić.

U 19.00 časova biće izvedena predstava "Neko je ukrao sunce" u izvođenju Zvorničko dramskog pozorišta, autora Mire Stanišev, a u režiji Ranka Ostojića.

U petak, 22. oktobra, od 14.00 časova Pozorištance "Maslačak" iz Bijeljine izvešće predstavu "Kapetan DŽon Piplfoks", autora Duška Radovića, u režiji Dušana Rankovića.

Istog dana u 19.00 časova Kamerni teatar Dom izvešće predstavu "Evgenije Onjegin" po motivima Puškina, a u režiji Velide Popović.

U subotu, 23. oktobra, u 13.00 časova Helsinški parlament građana Banjaluka izvešće predstavu "Živa biblioteka".

Istog dana u 17.00 časova Dramska sekcija SPKD "Prosvjeta" Prnjavor izvešće predstavu "Tinejdžitis", autorski projekat Brankice Radonjić.

U subotu u 20.00 časova Dramski studio "Daske" Laktaši izvešće predstavu "Au što je to dobar pos'o", autora Miroljuba Nedovića - Rikija, a u režiji Ognjena Todorovića.

U nedjelju, 24. oktobra, od 12.00 časova Dječiji studio glume "Roda" Banjaluka izvešće predstavu "Trospratni bolesnik", autora Ranka Pavlovića, a u režiji Nevenke Rodić.

Festival se sufinansira sredstvima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Fondacije UM Banjaluka, Centra za darovite Banjaluka, Asocijacije omladinskih pozorišta Republike Srpske.

Prijatelji festivala su "Hidroelektrane na Drini" i opština Višegrad.

Festival će biti održan u Kulturnom centru "Ivo Andrić", a ulaz na sve programe je besplatan.