latinica  ћирилица
14/10/2021 |  13:46 | Autor: Agencije

FSS i Živković raskinuli saradnju

Fudbalski savez Srbije i selektor mlade reprezentacije Zvonko Živković sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je FSS.

Savez se zahvalio na saradnji Živkoviću i poželo mu sve najbolje u daljoj karijeri, a za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom.

- Zahvalio bih se FS Srbije na ukazanom povjerenju. Želio sam da postignem mnogo više nego što smo uradili u ova četiri kola. Nažalost to se nije dogodilo. Novom stručnom štabu, selektoru, igračima i FS Srbije želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija i daljem radu. Takođe bih selektoru A tima Draganu Stojkoviću poželio da sa seniorskom reprezentacijom ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine - istakao je Živković.

Živković je smijenjen nakon loših rezultata u kvalifikacijama za EP, pošto Srbija poslije četiri utakmice u grupi ima samo četiri boda.

Upisani su porazi od Ukrajine (0:1) i Francuske (0:3), remi sa Sjevernom Makedonijom (0:0) i pobjeda protiv Јermenije (4:1).

Mlada reprezentacija Srbije kvalifikacije za EP nastavlja u novembru utakmicama protiv Farskih Ostrva u Novom Sadu i Ukrajine u gostima.