latinica  ћирилица
14/10/2021 |  13:58 ⇒ 17:41 | Autor: sputniknews.com

Eksplozija i pucnjava u Bejrutu, raste broj ubijenih i ranjenih (VIDEO)

Tri osobe su ubijene, a 12 je ranjeno u eksplozijama i pucnjavi u Bejrutu, u blizini mjesta gdje se održavao protest protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci u libanskoj prestonici, javljaju lokalni mediji, pozivajući se na izvor iz vojske.

Libanski "An Najah" navodi da je vojska izašla na ulice poslije pucnjave, a tenzije su u dijelu grada koji se zove Tajuneh.

Ranije danas libanska televizija Al DŽadid javila je da se čula pucnjava u blizini mjesta gdje se održavao protest i objavila fotografije na kojima se vide ljudi na ulici kako bejže i pokušavaju da nađu sklonište.

Prethodno je libanski sud odbacio tužbu protiv glavnog istražitelja u istrazi o eksploziji u Bejrutu u avgustu prošle godine, u kojoj je stradalo više od 200 ljudi, i dozvolio mu da nastavi svoj rad, pokazuju sudski dokumenti.

Istraga o eksploziji privremeno je obustavljena ove nedjelje nakon što su žalbu podnijeli bivši ministar finansija Ali Hasan Kalil i bivši ministar za javne radove Gazi Zeitar.

Glavni Sudija Tarek Bitar izdao je nalog za hapšenje Kalila.