latinica  ћирилица
14/10/2021 |  14:54 ⇒ 14:55 | Autor: SRNA

Vukanović: Ni mjesto ni vrijeme da Vučić saopštava krupne stvari o Srpskoj

Narodni poslanik Nebojša Vukanović smatra da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučića, ako već ima saznanja da najmoćnije zemlje svijeta žele do proljeća da ukinu Republiku Srpsku, trebao to da saopšti političkim predstavnicima iz Srpske, a ne da o tako krupnim pitanjima govori na konferencija za novinare u Raški.
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

- Ako Vučić ima takva saznanja to se ne govori na konferenciji za novinare sa ljudima na Kosovu, već je trebalo da pozove sve političke predstavnike iz Republike Srpske i kaže da je takva situacija, da žele da nas unište i šta da preduzmemo da spasimo Republiku Srpsku - rekao je Vukanović.

On smatra da juče nije bilo ni vrijeme ni mjesto da se govori o tako krupnim pitanjima.

Vukanović je naveo da su Vučić i Milorad Dodik koalicioni partneri i da po ko zna koji put u krizi "Vučić prilazi Miloradu Dodiku".

- Siguran sam da ta Vučićeva izjava ide na ruku Miloradu Dodiku koji kaže: "Evo vidite da sam ja u pravu, oni žele da ukinu Republiku Srpsku" - rekao je Vukanović odgovarajući na novinarsko pitanje da li je jučerašnja izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića skretanje pažnje, s obzirom na to da opozicija često govori da vlast Republike Srpske izjavama o ukidanju Republike Srpske skreće pažnju sa drugih tema.

Vukanović je pozvao Vučića, ako je Srbin i patriota, da prestane da pomaže i pruža podršku onome ko, kako on smatra, sistematski razara Republiku Srpsku".