latinica  ћирилица
14/10/2021 |  16:09 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Održan sastanak zvaničnika Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH (FOTO)

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH.
Sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja - Foto: RTRS
Sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemaljaFoto: RTRS

Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 14.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak sa ambasadorima Kvinte.

Ipak, u Sarajevu hitno su odlučili da sazovu sjednici Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku su priusutvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja (Foto: RTRS)

Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Predstavnici iz Ambasade Velike Britanije ranije su naveli su da neće priusustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak sa njima i partnerskim ambasadama.