latinica  ћирилица
14/10/2021 |  19:50 ⇒ 22:18 | Autor: RTRS

Preminuo glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo je od posljedica virusa korona u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Živić je posljednje tri nedjelje proveo na bolničkom liječenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.

Marko Živić prebačen je u bolnicu "Dragiša Mišović" prije tri nedjelje, ali mu se stanje prije nedjelju dana pogoršalo, pa su ljekari morali da ga intubiraju.

Živić je imao obostranu upalu pluća, a dobio je i bakteriju u digestivnom traktu koja je dodatno zakomplikovala njegovo stanje.

Glumac je 2008. godine otkrio da boluje od raka želuca i jednjaka. Poslije teške operacije i liječenja, uspio je da se oporavi. Preminuo je u 49. godini.

Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na TV Foks.

Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od pet ciklusa "Zdravo Evropo". Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu "Audicija", koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvjedu Baluu u srpskoj verziji "Knjige o džungli 2", Nim Galuu u sinhronizovanom filmu "Epik", Rafaelu u filmovima "Rio" i "Rio 2", Miru u filmu "Artur i Minimoji" i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji "Hortona."