latinica  ћирилица
15/10/2021 |  07:18 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Mitrović: Spajanja mosta preko Save kod Gradiške značajno za sve (VIDEO)

Povezivanje Republike Srpske, BiH sa Hrvatskom i Evropskom unijom sa modernim mostom i koridorom koji će spojiti BiH sa koridorom 10, a time EU i južnim dijelom Balkana je velika stvar kako za naše privrednike i građane tako i za okolinu, rekao je Vojin Mitrović ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Vojin Mitrović gost Јutarnjeg programa - Foto: RTRS
Vojin Mitrović gost Јutarnjeg programaFoto: RTRS

Istakao je da će danas sa državnim sekretarom ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Tomislavom Mihotićem prisustvovati svečanoj ceremoniji spajanja mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

- Nakon desetak godina ili petnaest godina imamo priliku da autoput od Banjaluke do Gradiške praktično spojimo sa mostom koji se radi od kraja 2019. i očekujemo završetak u maju 2022 godine - rekao je Mitrović.

Ovom događaju prisustvovaće i direktor Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matej Zakonjšek i šef Sektora za kooperacije pri Delegaciji EU u BiH Stefan Elero.

Ceremonija spajanja mosta biće održana u 12.00 časova, nakon čega su u 12.15 časova planirane izjave za medije, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Kamermani i foto-reporteri u zakazano vrijeme treba da budu na poziciji mosta Gradiška gdje će moći da snime kadrove, nakon čega će se Mitrović, Mihotić, Zakonjšek i Elero obratiti medijima.