latinica  ћирилица
15/10/2021 |  11:15 | Autor: B92

Nadal: Novak je igrač bez mane

Rafael Nadal je već nedjeljama na pauzi i neće igrati do kraja sezone, ali je zato pohvalno pričao o najvećim rivalima, Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.
Đoković - Nadal (foto:Philippe Montigny/FFT) -
Đoković - Nadal (foto:Philippe Montigny/FFT)

U intervjuu za japanski magazin Bunšun, španski teniser je otkrio kako je doživio poraz od Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

- Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je bila riječ o izboru udaraca tog dana, a meni je djelovalo da je svežiji. Želei sam da osvajam taj turnir što je moguće duže, ali se ta serija prekinula. Ne žalim, gorim od želje da Rolan Garos opet bude u mom znaku naredne godine - rekao je Nadal.

Potom je pohvalio svjetskog broja jedan, koji je poslije Pariza bio najbolji i u Londonu, na Vimbldonu.

- Novak je savršen teniser, nema slabosti. Može da igra jednako dobro na šljaci, tvrdim podlogama, travi. Ove godine pokazuje sjajnu stabilnost. Čak i u danima kada ne djeluje da je u ritmu, ta energija koju on ima i osjećaj da će pobijediti mu definitivno pomažu - dodao je Rafa.

Nije štedio komplimente ni na račun Federera.

- Rodžer je takođe savršen igrač. Moderan stil njegove igre je nešto vanserijsko. Njegovim protivnicima je teško da predvide šta će odigrati jer ima razne varijacije u igri - kaže Nadal.

Ova velika trojka svjetskog tenisa je obilježila ovaj sport u proteklih deceniju i po.

- Nije lako porediti ovo što smo uradili nas trojica sa drugim sportovima i istorijskim dostignućima, ali sam siguran da je naše dugogodišnje nadmetanje pomoglo da se usmjeri pažnja ka tenisu. Daje odličan primjer djeci i mladima. Oduvijek sam bio svjestan toga - priznaje Nadal.

Kaže i da bi trebalo obratiti pažnju na generaciju igrača koja prijeti da ih skine sa pijadestala, prije svih tu su Zverev, Cicipas, Medvedev.

- Nisu još uspjeli da nas u potpunosti smijene, ali njihov napredak je primjetan. Stefanos Cicipas je igrao finale Rolan Garosa ove godine, imao je tu sjajnu borbu sa Novakom, dok je Zverev igrao finale US Opena prošle godine i sve je bliži trofeju. Lično, mislim da su Dominik Tim i Danil Medvedev sposobni za velika djela - poručio je bivši broj jedan.