latinica  ћирилица
15/10/2021 |  11:47 ⇒ 02/02/2022 | 18:17 | Autor: SRNA

Deđanski: Žalosno političko neznanje opozicije o opasnostima za Srpsku

Politički analitičar iz Beograda Stevica Deđanski kaže da je ono što je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da ima saznanja da najmoćnije zemlje svijeta do proljeća žele da ukinu Republiku Srpsku, svima jasno i da ne vjeruje u političko neznanje nekih političara u Srpskoj, koje je žalosno.
Stevica Deđanski - Foto: SRNA
Stevica DeđanskiFoto: SRNA

- Ono što je rekao Vučić je svima jasno već dve do tri godine, samo što je on to rekao javno i to ima ozbiljnu težinu - rekao je Deđanski Srni, komentarišući izjave pojedinih opozicionara u Srpskoj koji ne vjeruju da je Srpska u opasnosti i pored Vučićevih izjava.

On smatra da je pozicija opozicije u Republici Srpskoj "malo šizofrena" jer su se s jedne strane okupili oko osude "Inckovog zakona", a s druge strane svojim izjavama demonizuju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika optužujući ga da je za sve kriv.

- Mislio sam da su se opametili i da su shvatili da su nacionalni interesi iznad čiste politike. Ali, sada svojim izjavama pokazuju da oni to žele da iskoriste da, isto kao što pokušava i /lider SDA/ Bakir Izetbegović, pokažu da je za sve kriv Dodik - naveo je Deđanski.

On je rekao da to znači da opozicija u Srpskoj vraća svoju političku borbu i pokušava da demonizuje Dodika kako bi profitirala, a ne shvata da time sada, u stvari, siječe granu na kojoj sjedi, odnosno siječe granu Republici Srpskoj.

- Јoš ne mogu da verujem da je njima isto cilj da Republika Srpska nestane, ali mislim da svojim izjavama i ponašanjem doprinose tome - dodao je Deđanski.

Prema njegovim riječima, Zapad želi da uradi dvije stvari, a to je da Srbiji otme Kosovo i Metohiju, a Republiku Srpsku utopi u BiH.

- I oni ne kriju da to rade i očigledno je da će se pritisci pojačavati. Vidimo svakog dana sve više pritisaka - rekao je Deđanski.

On je istakao da zato prosto više ne vjeruje u političko neznanje nekih političara koji su tu toliko godina i decenija, već da postoji samo lična ostrašćenost, kao što i u Srbiji postoji dio opozicije koji je, zbog mržnje prema Vučiću, spreman da proda nacionale interese.

- Tako i u Republici Srpskoj. To je zaista žalosno - naveo je Deđanski.