latinica  ћирилица
15/10/2021 |  12:49 | Autor: Agencije

Potvrđena optužnica protiv Belivuka

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal donijelo je rješenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka.
Privođenje Belivuka (foto: Ataimages) -
Privođenje Belivuka (foto: Ataimages)

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovištu da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih djela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana .

Grupa se tereti zbog udruživanja za činjenje krivičnih djela teška ubistva, trgovina drogom i oružjem, otmica i silovanja.

Optužnica je podignuta protiv pomenutog broja osumnjičenih, a među njima su i svjedoci saradnici, čiji se identitet za sada čuva u tajnosti.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična djela ili novih lica.