latinica  ћирилица
15/10/2021 |  14:27 | Autor: B92

Sterling zainteresovan za prelazak u strani klub

Fudbaler Mančester sitija Rahem Sterling rekao je da je zainteresovan za odlazak iz Engleske i prelazak u strani klub.

Sterling ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu Pepa Gvardiole, pošto je odigrao samo dvije utakmice u Premijer ligi.

- Ako bude prilike da odem negdje gdje ću imati veću minutažu, bio bih otvoren za to. Fudbal je za mene najvažnija stvar, jedan od izazova koje sam sebi postavio na početku karijere je i igranje u inostranstvu. Kao engleski fudbaler znam samo za Premijer ligu, a oduvijek sam mislio da ću jednog dana željeti da igram u stranoj zemlji i da vidim kako ću se suočiti sa tim izazovom - dodao je 26-godišnji fudbaler za Skaj.

On je prošle sezone postigao 14 golova, a sezonu ranije 30 golova u 51 utakmici.

- Nisam osoba koja će se žaliti. Nisam pokušavao da od toga napravim nešto veće nego što zaista jeste. Nastavljam da radim ono što moram. Želim redovno da igram, da redovno postižem golove. Od malena fudbal je za mene bila najvažnija stvar, najradosnija stvar. Ako želim sreću na određenom nivou, moram da igram fudbal. Moram da postižem golove i da uživam - naveo je Sterling.

Trener Sitija rekao je prošlog mjeseca da je Sterling i dalje važan član ekipe.

- Naši nevjerovatni uspjesi u prošlim sezonama ne bi bili mogući bez Rahema. On je toliko važan igrač, dostiže nevjerovatno visoke standarde. On te standarde mora da zadrži za sebe i za ekipu i siguran sam da će se na to vratiti. Optimista sam da će imati veoma dobru sezonu - rekao je Gvardiola.

Sterling je 2015. godine iz Liverpula prešao u Siti, sa kojim ima ugovor na još dvije godine.