latinica  ћирилица
15/10/2021 |  15:18 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

"Zarubežnjeft" planira da proširi poslovanje u Srpskoj

Generalni direktor "Zarubežnjefta" Sergej Kudrjašov na sastanku u Moskvi sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem istakao je da je ova ruska kompanija spremnaza realizaciju novih projekata u Srpskoj, naročito u oblasti proizvodnje komprimovanog gasa i korištenja obnovljivih izvora energije.
Petar Đokić sa rukovodstvom Zarubežnjefta - Foto: SRNA
Petar Đokić sa rukovodstvom ZarubežnjeftaFoto: SRNA

Đokić i Kudrjašov razgovarali su danas o unapređenju poslovanja kompanije "Zarubežnjeft" u Rafineriji nafte Brod, Rafineriji ulja Modriča i Republici Srpskoj uopšte, kao i planovima za realizaciju novih projekata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kudrjašov je zahvalio Đokiću i institucijama Srpske za dosadašnju veliku podršku, te naveo da kompanija na čijem je čelu planira da nastavi i unaprijedi poslovanje u Republici Srpskoj u skladu sa savremenim trendovima u oblasti energetike.

O tim trendovima, između ostalog, bilo je riječi i tokom Međunarodnog foruma "Ruska energetska sedmica", a oni podrazumijevaju proizvodnju "čiste energije", naročito iz energije vode i sunca.

Kudrjašov je dodao da će kompanija "Zarubežnjeft" učiniti sve da poveća obim investicija u Republici Srpskoj, što će zasigurno biti i dobar stimulans za otvaranje novih radnih mjesta.

Đokić je naglasio da je Republika Srpska opredijeljena da i dalje uspješno sarađuje sa kompanijom "Zarubežnjeft" i da će kompanija imati maksimalnu podršku institucija Republike Srpske za realizaciju novih projekata.

On je dodao da je Vlada Srpske otvorena za sve dobronamjerne kompanije koje žele da investiraju u Republiku Srpsku i na taj način doprinesu njenom ekonomskom rastu i razvoju.

Đokić je napomenuo da je saradnja sa kompanijom "Zarubežnjeft" uvijek bila na visokom nivou i da takva treba da ostane.

Ministar energetike i rudarstva Srpske posjetio prostorije "Zarubežnjefta", kao i Centar za upravljanje proizvodnjom.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjefta" Igor Šćelkunov i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.