mtel
latinica  ћирилица
15/10/2021 |  16:40 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Optužnice protiv devet lica u predmetu "ŠG Borja"

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv dva lica zbog zloupotrebe službenog položaja i protiv sedam lica zbog zloupotrebe u postupku javnih nabavki u predmetu "Šumsko gazdinstvoBorja" iz Teslića.
Okružno tužilaštvo Doboj - Foto: RTRS
Okružno tužilaštvo DobojFoto: RTRS

Iz Tužilaštva je saopšteno da je optužnica podignuta protiv lica čiji su inicijali O.S. (52) iz Banjaluke i P.S. (39) iz Teslića zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, dok se K.B. (64), B.M. (56), K.D. (44), B.M. (41), G.Đ. (38), Đ.M. (46) i S.M. (35), svi iz Teslića, terete za zloupotrebu u postupku javnih nabavki.

Prema navodima optužnice, O.S. i P.S. su 13. januara u poslovnim prostorijama ŠG Borja zloupotrijebili položaj odgovornih lica koji imaju u tom gazdinstvu kao ugovornom organu u postupku javne nabavke.

Nabavka je podijeljena na LOT od 1-13, na način što su pozvali odgovorna lica u privrednim društvima i to K.B, B.M, K.D, B.M, G.Đ, Đ.M. i S.M., te im omogućili da na nedozvoljen način dogovaraju raspodelu LOT, odnosno podjelu za koju će podnijeti ponude i usaglašavaju cijene koje će biti ponuditi kao potencijalni ponuđači.

- Optužnica je podignuta 6. oktobra i upućena je na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću - navodi se u saopštenju.