latinica  ћирилица
16/10/2021 |  08:06 ⇒ 08:07 | Autor: RTS

Određen pritvor Dijani Hrkalović

Specijalni sud odredio je sinoć pritvor do 30 dana bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za krivično djelo trgovina uticajem.
Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije (Foto: Tanjug / Sava Radovanović) -
Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije (Foto: Tanjug / Sava Radovanović)

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svjedoke.

Na ovo rješenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, porvrđeno je Tanjugu.

Nakon zajedničkog rada MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilažtva za organizovani kriminal, podnesena je krivična prijava protiv Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

Milenković je dao iskaz u MUP-u, a u Hrkalovićeva u Tužilaštvu nakon čega je podnesen predlog za određivanje pritvora protiv nekadašnje državne sekretarke.

Prethodno je nekadašnja državna sekretarka privedena, a pretresen je i stan Hrkalovićeve.

Tanjug je ranije javio da je privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta, koje je u javnosti poznato kao "ubistvo na šinama".