latinica  ћирилица
16/10/2021 |  09:28 ⇒ 17/10/2021 | 00:07 | Autor: SRNA

Danas "Pokrovsko pjesničko saborovanje"

Druga kulturna manifestacija "Pokrovsko pjesničko saborovanje" biće održana danas u Brodu, povodom proslave Pokrova Presvete Bogorodice, krsne slave hrama i opštine.
Pokrov Presvete Bogorodice - Foto: SRNA
Pokrov Presvete BogorodiceFoto: SRNA

Manifestacija se prvi put održava u okviru programa proslave "Oktobarske svečanosti".

Organizatori manifestacije su Crkvena opština Brod i Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente, uz pokroviteljstvo opštine Brod i načelnika Zorana Vidića.

Organizatori su saopštili da će manifestacija početi u 14.00 časova u prostoru Svetosavskog doma u porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

"U planu je promocija zajedničkog zbornika pod imenom `Pokrovsko pjesničko saborovanje` u kojem se nalaze pjesme 140 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Kosova i Metohije, Hrvatske, Švajcarske, Crne Gore, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Austrije", saopštili su organizatori.

Očekuje se prisustvo jednog broja autora zastupljenih u zajedničkom zborniku, koji će učestvovati u programu manifestacije. Priređivač knjige je pjesnik i novinar iz Dervente Nenad Simić.

Blagoslov za održavanje kulturne manifestacije "Pokrovsko pjesničko saborovanje" ranije je dao Njegovo preosveštenstvo episkopa zvorničko- tuzlanski Fotije.