latinica  ћирилица
16/10/2021 |  11:04 ⇒ 11:22 | Autor: SRNA

Galijašević: Konzul Atović prijeti Srbima i poziva na rat

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović otvoreno prijeti Srbima i poziva na rat, što pokazuje da je nemoguć zajednički život u jednoj državi, izjavio je stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević.
DŽevad Galijašević - Foto: RTRS
DŽevad GalijaševićFoto: RTRS

Komentarišući skandalozni status Atovića na Tviteru kojim poručuje da su Bošnjaci u BiH opet spremni da uzmu oružje u ruke i krenu u novi krvavi obračun, Galijašević je ocijenio kako pojedini fanatici pokušavaju da kod Bošnjaka razviju svijest o neophodnosti sukoba i neizbježnom ratu.

On je rekao Srni da je Atović tipični lažni džihadista koji je učestvovao u ratu kao maloljetnik i zadobio teške tjelesne povrede, ali "iz toga nije izvukao nikakvu pouku".

- Više nije maloljetan, ali je ostao fanatik. Svi ti nedoučeni fanatici zamišljaju da je građanski rat isto što i seoska svađa i sukob oko šumske međe - rekao je Galijašević.

On je dodao da je Atovićeva otvorena prijetnja upućena i Srbima i Hrvatima, što pokazuje da je zajednički život u jednoj državi nemoguć.

- Ovo je prijetnja i takozvanim neodlučnim Bošnjacima da se naoružaju i budu spremni na rat. Kao da bi to drugi narodi mirno posmatrali i kao da nisu obaviješteni o vojnoj i namenskoj industriji pod kontrolom Bošnjaka - smatra Galijašević.

On smatra da eventualni novi rat u BiH ne bi bio privatna stvar ludaka iz SDA i "Islamske zajednice", nego stradanje i geopolitički potres u kojem bi učestvovali mnogi narodi i drugi zainteresovani politički i vojni subjekti iz okruženja i cijelog svijeta.

Bošnjački diplomata je na Tviteru objavio citat sarajevskog efendije Muhameda Velića, a onda dopisao čuveni islamistički poklič "Bog je velik", uz koji najveći svjetski teroristi idu u sveti rat džihad.

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu Ekber - napisao je Atović na Tviteru, pa kasnije ugasio nalog.