latinica  ћирилица
16/10/2021 |  13:23 ⇒ 13:41 | Autor: SRNA

Trišić Babić: Skandalozan postupak konzula Atovića, u MIP-u "i slijepi i gluvi"

Postupak konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji poziva na rat je skandalozan, a u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara na to su "i slijepi i gluvi", izjavila je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.
Ana Trišić Babić - Foto: Glas Srpske
Ana Trišić BabićFoto: Glas Srpske

Trišić Babić je navela da je ovo bila prilika da se ministarka i njen zamjenik deset minuta poslije te objave očituju o tome.

Ona je istakla da je to klasično huškanje na rat, te upitala šta je sa nadležnih službi, da li planiraju da se uključe.

- Valjda će se nekada oglasiti bezbjednosna agencija, ako to nije prijetnja ja više ne znam šta jeste - rekla je Trišić Babić.

Ona je napomenula da ovo nije prvi put da službenici, diplomate iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara tako ponašaju, ali da nikada nije bilo ovakvog saržaja, niti se ko ogradio od svega toga.

- Sve to govori o atmosferi unutar Ministarstva i gdje smo došli nakon 26 godina i svih projekata pomirenja, zajedničkog rada došli - rekla je Trišić Babić.

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber - napisao je Atović na Tviteru, pa kasnije ugasio nalog.