latinica  ћирилица
16/10/2021 |  19:02 ⇒ 23:22 | Autor: RTRS

Kovačević: Šarović pretvorio nekada patriotski SDS u istomišljenika SDA (AUDIO)

Stvarno je jadno i skoro je nevjerovatno da je Mirko Šarović uspio da od nekada velikog i patriotskog SDS-a napravi danas najvećeg i jedinog istomišljenika SDA i Bakira Izetbegovića, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


Radovan Kovačević (Foto: Sinića Pašalić/RAS SRBIJA) -
Radovan Kovačević (Foto: Sinića Pašalić/RAS SRBIJA)

- Јedino su za SDA i Bakira Izetbegovića i za SDS i Mirka Šarovića opasnost po mir i stabilnost u BiH Milorad Dodik i SNSD koji pokušavaju da sačuvaju i zaštite Republiku Srpsku od brojnih i konstantnih ataka, a da opasnost po mir i stabilnost nisi neizabrani stranac koji nameće zakone po kojima se srpski narod jedini proglašava genocidnim, kojim se uvodi verbalni delikt u 21. vijeku i to samo za srpski narod - rekao je Kovačević za RTRS.

On je dodao da "po njima nisu opasnost po mir i stabilnost ni strane sudije u Ustavnom sudu BiH koje zajedno sa Bošnjacima konstantno atakuju na prava Republike Srpske i srpskog naroda, koji Republici Srpskoj oduzimaju šume, poljoprivredno zemljište, koji hoće da nam oduzmu i vodu i vazduh i sve što se na bilo koji način zove Republika Srpska".

Kovačević je poručio da, bez obzira na takvu sramnu i kukavičku politiku SDS-a, ni Milorad Dodik ni SNSD ne planiraju odustati od toga da zaštite Republiku Srpsku, da zaštite njena prava i da Republici Srpskoj vrate ono na šta je jedino i pristala 1995. godine kada je u Dejtonu kao strana prihvatila Ustav BiH onakav kakav je on i danas na snazi.

- Mi ništa više od toga ne tražimo. Tražimo da nam se vrate ona prava koja Republici Srpskoj pripadaju, a potpuno je kukavički i sramno govoriti da to treba da se vrati kroz parlament uz saglasnost sa SDA, koji naravno na tako nešto nikada neće pristati, a što je sve nametnuto potpuno nezakonito uz međunarodnu silu takozvanih visokih predstavnika - poručio je Kovačević.

Povezane vijesti:

Šarović: Podržaćemo vraćanje prenesenih nadležnosti; Dodik i SNSD opasnost po mir