latinica  ћирилица
16/10/2021 |  19:28 | Autor: SRNA

Vulić: Od Šarovićevog političkog angažmana Srpska ništa dobro nije vidjela

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je danas samo jedno sigurno, a to je da Republika Srpska nije ništa dobro vidjela, niti dobila od političkog angažmana Mirka Šarovića, a da je sam zbog njega SDS doživio raskol kakav niko nije očekivao.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Milorad Dodik i SNSD ne idu ni u kakav avanturizam, kao što nismo išli ni sve prethodne godine. SNSD-u je Republika Srpska iznad svega, a to građani Srpske znaju. Skandalozno je da se o povratku nadležnosti po izjavi Mirka Šarovića treba pričati u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako je i od Šarovića previše je - ocijenila je Vulićeva u izjavi Srni.

Ona je navela da je Mirko Šarović danas izostavio da upozna javnost da je više od sat vremena "okupljao" članove Glavnog odbora i jedva sastavio 42 člana od njih 90.

- Sjednica Glavnog odbora im liči na komemorativni skup, a od nacionalne politike i odgovornosti koju su nekad baštinili - ni traga. Čudi me da nisu sjednicu održali u Sarajevu - rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je Šarović zaboravio da kaže javnosti Republike Srpske da je ambasadorima prvo iznio žal na loše unutarstranačke odnose.

- Potom je molio strance da disciplinuju nas, izabrane, istinske, srpske predstavnike, a nije u stanju disciplinovati svoju stranku - rekla je Vulićeva.

Osvrnuvši se na stalno obraćanje javnosti i svakodnevne kritike na račun MIlorada Dodika i SNSD-a, Vulićeva je rekla da u ovoj mjeri Mirka Šarovića niko nije ni čuo ni vidio ni u parlamentu, a u Savjetu ministara dok je bio ministar još manje.

- Ovoliko oglašavanje Mirka Šarovića o svemu i svačemu je veoma indikativno. Neko bi mogao pomisliti da je zadatak ili ne daj Bože neka ucjena u pitanju - rekla je Vulićeva.