latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:11 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

Ilić: Termin nastavka sjednice nakon sutrašnjih konsultacija

Termin nastavka sjednice Skupštine grada Banjaluka trebalo bi da bude poznat sutra, poslije konsultacija sa predstavnicima političkih partija i gradonačelnikom, rekao je Srni predsjednik gradske Skupštine Mladen Ilić i najavio da će na prvom sastanku koalicije tražiti smjenu Siniše Štrpca, potpisnika u komunalnom odjeljenju.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

- Sjednicu ćemo zakazati u zavisnosti kada budu u mogućnosti da sjednici prisuistvuju odbornici i gradonačelnik bez kojeg sjednica ne može biti održana s obzirom da je predlagač većine tačaka dnevnog reda - istakao je Ilić.

On je naveo da su svi odbornici koji su na kraju prošlog zasjedanja bili testirani na virus korona ponovo testirani i da su ostali negativni, te da nema novozaraženih među odbornicima.

- Nadam se da će se odbornici oporaviti i ostati dobrog zdravlja i da ćemo se što prije vratiti zasijedanju - poručio je Ilić.

Ilić je najavio da će na prvom narednom sastanku koalicije okupljene oko SNSD-a zatražiti smjenu Siniše Štrbca, koji je potpisnik komunalnog Odjeljenja u Gradskoj upravi Banjaluka.

- Podržaćemo nekog drugog na toj poziciji koji svoj posao treba da radi na bolji i odgovorniji način - istakao je Ilić.

On je naveo da su ovih dana svjedoci vrlo nekorektnog obavljanja poslova Odjeljenja komunalne policije u gradu Banjaluka.

- Odbornici su bili u izolaciji i kontrola tih stvari je njihova obaveza i sa tim niko nema problem. Način na koji pokušavaju "targetirati" određene ljude i mene lično, jeste isključivo zbog drugačijeg političkog stava, nevezano za posao koji obavlja - pojasnio je Ilić.

On je rekao da je njega pozvao komunalni policajac da provjeri da li je u izolaciji i da je bio izuzetno pristojan po tom pitanju.

- Nakon toga 15 minuta izađe tekst u medijima kako sam ja van izolacije i kako me očekuje nekakva kazna. Iz pouzdanih izvora znam da je tako nešto poslao Štrbac - rekao je Ilić i podsjetio da je bio u izolaciji, da je na vrijeme za taj dan javio promjenu adrese i da mu je Higijensko-epidemiološka služba to odobrila.