latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:25 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

Mitropolit Hrizostom: Bog nikada čovjeka ne ostavlja samog

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da Bog nikada čovjeka ne ostavlja samog već je uvijek prisutan i hrabri.
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom - Foto: Screenshot
Mitropolit dabrobosanski HrizostomFoto: Screenshot

Mitropolit je rekao da su se brojni pravoslavni vjernici danas sastali da Gospodu svih dobara zahvale za veliku i neizmjernu milost, ljubav i staranje prema crkvi i ljudima, njegovim slugama i poslanicima.

Nakon Svete liturgije u Sabornoj crkvi u Sarajevu, Mitropolit Hrizostom je uputio srdačne pozdrave i zahvalnost u svoje i u ime sveštenstva i monaštva Mitropolije dabrobosanske, vjernog naroda, prijatelja i dobrotvora, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju za dolazak u ovu drevnu mitropoliju.

- Znamo i osjećamo da je ovo istinski izraz Vašeg srca i duše, a iznad svega Vaše ljubavi da budete danas sa nama. Posebno Vam hvala na ovoj predivnoj arhijerejskoj liturgiji koju ste danas prinijeli Gospodu - rekao je mitropolit Hrizostom.

Prema njegovim riječima, kada Gospod poziva na uzvišenu apostolsku službu, on ispituje srca i dušu svakoga, bolesne liječi, grijehe oprašta i dopunjuje nedostatke.

- To je ta sinergija božanska i ljudska u našim životima. Za ovih 50 godina služenja narodu i Bogu, upravo smo osjetili tu božansku energiju koja je uvijek djelovala u našem služenju i životu - naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom je obraćanje brojnim vjernicima završio riječima apostola Pavla "da sada i u vijekove ostanemo u ljubavi Hristovoj".

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Uz patrijarha su bili mitropoliti dabrobosanski Hrizostom i crnogorsko-primorski Јoanikije, episkopi zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, budimljansko-nikšićki Metodije, žički Јustin, bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije, te brojno sveštenstvo.