latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:48 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Vučić: BIA najsnažnija u svojoj istoriji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Bezbjednosno-informativne agencije, koja obilježava 19 godina postojanja, najsnažnija u ljudskom i tehničkom smislu u svojoj istoriji.
BIA - Foto: Novosti.rs
BIAFoto: Novosti.rs

Vučić je istakao da je BIA stub bezbjednosti i odbrane od terorizma i od rada inostranih obaveštajnih službi, u funkciji zaštite države, a ne partijskih interesa.

- Ona garantuje samostalnost i stabilnost, ali i ekonomski napredak Srbije. BIA najmodernijom opremom može da odgovori izazovima savremenog društva - rekao je Vučić novinarima.

On je naglasio da su u ovoj agenciji važni ljudi, koji su život posvetili očuvanju državne bezbjednosti, sigurnosti zemlje, borbi protiv terorizma, višim nacionalnim i državnim interesima i moraju da rade 24 sata svih sedam dana u nedelji.

- To je jedina služba u zemlji koja ne trči da se svojim znanjem i kvalitetima javno pohvali - rekao je Vučić i zahvalio pripadnicima BIA na hrabrosti kada su postavljali prislušne uređaje u automobile i kuće u akciji protiv kriminalnog klana koji je ubijao ljude /Belivukov klan/.

On je istakao da bezbjednost građana i sigurnost države uvijek mora da bude prioritet djelovanja BIA, ali da je sve važniji njen posao u ekonomskoj bezbjednosti Srbije, jer strane službe prikupljaju i ekonomske podatke, kako bi mogla da bude ugrožena ekonomska budućnost zemlje.