latinica  ћирилица
17/10/2021 |  13:03 ⇒ 15:24 | Autor: SRNA

Dobojlije dočekale pobjednika mastersa u Monte Karlu

Petnaestogodišnjeg tenisera Marka Maksimovića, pobjednika završnog masters turnira u Monte Karlu, danas su Dobojlije svečano dočekale u Teniskom klubu u tom gradu.
Ljubitelji tenisa  dočekali  Marka Maksimovića - Foto: SRNA
Ljubitelji tenisa dočekali Marka MaksimovićaFoto: SRNA

Ljubitelji tenisa u Doboju su dočekali Maksimovića i njegovog trenera Denisa Spahića, a pobjedik je okupljenima zahvalio za podršku tokom turnira i najavio da ga u narednom periodu očekuju turniri iz kategorije fjučersa.

Spahić je rekao da sa Markom radi već 10 godina, da je još prije pet godina uočio njegov vanserijski talenat na kojem se još mora raditi, što iziskuje i znatna sredstva, oko 60.000 KM godišnje, te je apelovao da ga podrže društveno odgovorna preduzeća i institucije.

On je istakao da je sa ovih prostora jedino Novak Đoković pobjedio masters u Monte Karlu, uz velikane poput Rodžera Federera, te poručio da je "Marko Novak/Đoković/poslije Novaka".

Sekretar Teniskog kluba Dragan Dragičević rekao je da ovaj klub već duži period njeguje pozitivnu energiju što su pokazali Marko i Denis.

Marko Maksimović je pobijedio u finalnom meču Mihala Krajčija iz Slovačke rezultatom 2:0 /7:5,6:3/.

Maksimović je, kao peti nosilac turnira, do finala došao pobjedom nad trećim nosiocem Јakubom Јedrežejčakom iz Poljske, rezultatom 2:1, te drugim nosiocem Peterom Brunclikom iz Češke, rezultatom 2:0.

On je pobjednika završnog masters turnira u Monte Karlu među osam najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 16 godina.